FÖRDELAR MED LCHF KOST |

Annons

FÖRDELAR MED LCHF KOST

Jag har fått lite önskemål om att skriva ett inlägg baserat på vad jag upplever för fördelar och nackdelar sedan jag började med lchf och visst kan jag göra det!:)
Här kommer mina topp 4 fördelar:

Minskat sockersug; Den största anledningen till att jag började med denna kost, som många av er redan känner till var för att jag hade problem med sockerberoende och hetsätning. Jag var ständigt sugen på mat och socker och kände mig alltid “tomt” mätt. Även fast jag åt havregrynsgröt på morgonen så kunde de kolhydraterna gå rakt igenom kroppen och jag kunde vara hungrig en timme senare, störigt? Ja! Det underbara med lchf kost är att man inte får några blodsockerdippar som man får av ” vanlig kost” utan har ständigt en jämn blodsockernivå. Aldrig mer blodsockerfall för mig. 🙂 Nu för tiden är jag ständigt bekvämt mätt och behöver inte slänga i mig 6 mål om dagen för att hålla min energi. Dock ska jag tillägga att mina hetsätningar tyvärr mänskligt nog inte gick över på en natt och och att jag fortfarande kämpar, men de blir färre och färre ju längre tid det går tack vare denna kost. <3

Viktstabiliserande: Det perfekta med denna kost? Ingen mera vikthets. Det är faktiskt så att lchf kost viktstabiliserar kroppen och lägger sig automatiskt på den vikt där den trivs. Om du är överviktig går du ner i vikt och om du är underviktig kommer du med största sannolikhet gå upp. Jag tycker inte om att prata vikt i bloggen då det är ett sådant pass spänt ämne idag, men ja, jag har minskat, och det är naturligt efter hur jag drastiskt hade ökat innan jag bytte kost och hade mina problem.

Ingen mera kalorihets; Det är så otroligt skönt att vara ifrån hur “man ska äta” “vad som är nyttigt” och hur många kalorier som man behöver varje dag osv. Inom lchf finns faktiskt inget kaloritänkande då man enbart ska lyssna på kroppens signaler och på när man är hungrig. Behöver jag tillägga att i princip all mat man äter är helt underbar? Ost, grädde, smör och feta såser, mums! Mycket bättre än ris och potatis enligt mig;)

Hälsofördelar: många vittnar om att de blivit friska från diabetes, magsjukdomar, migrän osv. Personligen upplever jag bättre sömn, mindre uppsvälld mage, mer energi, bättre immunsystem och en gladare och mer självsäker Amanda.

Nackdelar? Jag har faktiskt svårt att komma på några. Det skulle vara att det ibland är svårt att få i sig fettet man behöver när man är på springande fot och att det finns få “snacks” som man kan ta på språng. Mealpreppin is key. Man kan heller inte blanda vanlig kost och lchf genom att äta socker två dagar i veckan, kosten har en “övergångsfas” på ett par dagar då man har ont i huvudet, känner sig trött och allmänt seg. Om man då fortsätter att mata den med socker ibland så kommer man ständigt vara fast i denna fas. man får välja sina tillfällen när man unnar sig lite sött om man vill göra det – men vem behöver socker när de finns så mycket lchf sötsaker att ta till sig när man blir sugen?

11096856_10205897165646256_365488753_n

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats