SVAR PÅ LÄSARFRÅGA |

Annons

SVAR PÅ LÄSARFRÅGA

Hej! Jag har några frågor 🙂 Jag började ta tag i min träning för ungefär 3 månader sedan och det är redan en stor del av mitt liv. Jag går inte dit för att jag känner att jag måste, utan för att jag genuint älskar att träna. De senaste 3-4 veckorna har jag börjat tänka mer på vad jag äter, då jag vanligtvis varit rätt onyttig (typ godis och chips flera gånger i veckan osv). Jag har redan märkt stor skillnad i hur mitt sötsug gått ner och att jag själv även går ner i vikt. Min fråga till dig är hur dina föräldrar och andra i din omgivning reagerade när du började gå ner i vikt i början? Jag äter ju mat osv bara inte onyttigheter, men mina föräldrar är ändå oroliga redan nu. Så jag undrar hur du hanterade den delen av din viktnedgång. Sen undrar jag hur du tänker om godis och sötsaker och så. Jag tycker om godis, fast har inte haft så stora problem med att låta bli det de senaste veckorna, men samtidigt tycker jag att man borde få unna sig ibland. Hur ser du på sånt? (Typ glass, godis, läsk osv) oerhört tacksam för svar! Uppskattar verkligen din blogg ☺️

Hej på dig! Vad kul att du kommit igång med träningen och verkar ha så bra relation till den. Det är verkligen som en “nyförälselse” när min finner kärleken till träning, haha. Dina nya vanor låter verkligen hur bra som helst och jag är glad över att du vill ha en sund relation till mat med! Det här med viktnedgången förstår jag är “klurigt” och det är verkligen förståeligt att dina föräldrar känner sig lite undrande. När det kommer till hur det var här hemma hos mig så började mina föräldrar oroa sig när jag gått ner ca 10 kg under en snabb period, just för att det gick lite för snabbt då vilket jag insett nu senare. Det är absolut inte konstigt att de undrar och jag tycker det viktigaste för er är att sätta er ned och att du lugnt förklarar dina tankar om mat, träning och hälsa som du gjort här för mig. Få dem att förstå att de inte har något att oroa sig för. Det är en stor omställning för både dig och dina föräldrar i “din nya sunda livsstil” men konversationer är nog nyckeln. 😀 När det kommer till att unna sig så verkar du även ha ett hälsosamt tänk där. Absolut så ska du inte hindra dig själv från nyttigheter för själen ibland. 😉 Jag har aldrig tyckt att det är fel att “lyxa till det” 1-2 gånger i veckan. Vi lever ju bara en gång, eller hur? Balance is the key. 

blogger-colorful-delicious-delish-Favim.com-1085317

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats