HOW I EAT DURING A DAY |

Annons

HOW I EAT DURING A DAY

Hej på er! 

Jag fick en fråga om jag kunde skriva lite här på bloggen om hur jag äter under en dag, och visst kan jag det! Lchf kost är ju baserad på att man ska äta när man är hungrig – tills man är mätt. Därför vill jag understryka att det här är endast hur jag äter och som jag märkt fungerar bra för mig! 🙂

mejerifri-lchf

Frukost; Mitt första mål för dagen brukar oftast bestå av ägg. Jag är en periodare och varierar mig mellan omelett, kokta ägg eller i vissa fall även äggröra. Till det äter jag alltid majonäs, bacon, ost eller smör. Det är till för att hålla mig mätt länge, vilket jag gör på nyttiga fetter. 
På helgerna när jag har lite mer tid gillar jag att lyxa till det med lite lchf pannkakor eller falsk mannagrynsgröt. Mums! 

Lunch; Det andra målet för dagen äter jag ofta i skolan. Jag går på en “super skola” där vi får välja mellan 4 olika rätter per dag, vilket är super. Det finns ofta någon form av protein, vilket vanligtvis är fisk eller kyckling. Till det äter jag lite sallad från vår plockbuffé. Där finns även smör, olivolja och andra såser som kompletterar bra på min tallrik. 

Middag; Vi äter ofta som familj tillsammans på kvällarna här hemma och är många som ska bli nöjda, men jag brukar få till det bra ändå. När jag äter hemma så brukar min mat se ut ungefär som lunchen. Ikväll åt till exempel jag lax med creme fracihe och kokt brocolli toppat med smör. Jag ska även tillägga att jag har en extremt “dålig vana” som innebär att jag äter ute väldigt mycket. Jag räknade precis ut att jag ätit ute 8 av 10 kvällar om man räknar tillbaka 10 dagar… När jag äter ute går ofta jag och mina vänner till salladsbarer där man får välja 1 protein, 3 olika grönsaker och dressing på det. Det funkar hur bra som helst och jag brukar välja ost, nötter, sallad, kyckling, avocado och oliver vanligtvis! 

Snacks; Visst händer det jag ofta blir hungrig mellan måltiderna eller på kvällarna! Då tar jag oftast en ketosboll, macadamianötter, en avocado, steker ägg eller äter ett par skivor ost med smör på. En annan favorit är krämig kokosmjölk eller grädde vispat och toppat med hallon. Mums! 

PicMonkey Collage

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats