STAY HYDRATED |

Annons

STAY HYDRATED

Hallå Måndag! Ännu en gång en ny vecka vilket betyder en vecka närmare studenten *pepp pepp* Nu ser vi till att även denna vecka blir riktigt bra va? Ni som känner mig vid det här laget vet hur jag och och mina mål brukar fungera, men för er andra så kan jag erkänna att jag är lite smått “obsessed” med dom. 

Målet den här veckan är att kapa pepsi max, fun light och andra “tillsatta” drycker och se till att jag får i mig mycket vatten. Vi glömmer allt för ofta att få i oss tillräckligt mycket vätska och kommer sedan på det när vi sitter där med huvudvärken. Eller är det bara jag? 

Hur mycket vatten ska man då dricka? Experter brukar rekommendera kring 8 glas per dag för en “normal” person. Sen måste vi som tränar självklart se till att få i oss mer vid träning. Här kan du till och med räkna ut hur mycket du behöver dricka varje dag. 

Varför ska man dricka mycket vatten?

1. Du tränar bättre. En vätskeförlust på bara 2 procent av kroppsvikten, cirka 1 till 1 1/2 liter vatten, minskar prestationsförmågan med upp till 20 procent.

2. Du unviker förkylningar. Slemhinnor i mun, hals och näsa är välförsedda med antikroppar som bekämpar de virus du andas in eller får i dig via mat och dryck. Får du inte i dig tillräckligt med vätska torkar slemhinnorna ut och blir mottagliga för infektioner som kan orsaka förkylningar, halsfluss och hosta.

3. Du får vackrare hud och hår. Massor av vatten inuti är lika viktigt för huden som all världens lotioner och krämer utanpå. Hudceller som är välfyllda med vatten håller huden mjuk, fuktig och vacker. Under mer krävande fysisk aktivitet stimulerar svetten dessutom oljeproducerande körtlar i hårsäckarna att utsöndra olja och det bidrar till att håret inte torkar ut utan håller kvar fukten.

4. Din hjärna kommer i toppform. En mycket vanlig orsak till trötthet är vätskebrist. Uttorkningen påverkar din koncentrationsförmåga, koordinationsförmåga och reaktionstid. Känner du dig slö och okoncentrerad kan du behöva dricka ett eller ett par glas vatten – det finns stora chanser att det hjälper.

5. Du får snyggare muskler. Vatten ger fasta muskler. Muskler består primärt av vatten, inte av protein som många tror. Därför är det viktigt att dricka vatten för att bibehålla fasta muskler. 😉 

foto3-11

 

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats