KOKOSMJÖL |

Annons

KOKOSMJÖL

Hej på er! 

Imorse när jag åt min allt för perfekta fake “mannagrynsgröt” så tänkte jag på hur himla bra kokosmjöl faktiskt är. (Ja, jag satt vid 07.00 på morgonen och tänkte på mjöl, haha) Idag firar jag faktiskt en månad med lchf och ända sedan jag började med det så har jag insett hur mycket jag älskar kokosprodukter och hur bra de är för min hälsa. Så mättande, goda och fettiga. 😉
Just kokosmjöl köpte jag redan i September på förra året på en hälsokostbutik, mest för att jag visste att det var glutenfritt och skulle få min mage att må bättre. Dock så kom det inte till användning mer än vid vissa baktillfällen under hösten. Nu när jag började med min nya kost och läste på mycket så insåg jag att kokosmjöl verkligen är a och o i många lchf:ares hem, och jag har blivit frälst av det jag med! 
 

Vad är det då som är så bra med kokosmjöl och hur ska man använda det?

– Utan gluten
– Utan laktos
– Rikt på fibrer

Kombinationen av att det är glutenfritt, laktosfritt och rikt på fibrer gör att kokosmjölet är gynnande och renande för tarmen. Vilket påverkar din mage på det sättet att den blir mindre uppsvälld ifall man har problem med det. 🙂 Förutom att kokosmjöl inehåller 40 % kostfibrer så inehåller det även 20% protein per/ 100 g. Kolhydratsvärdet är så lite som ca 3 g kh per dl. Perfekt! Mjölet är också fullt av nyttiga fettsyror som främjar upptaget av speciellt magnesium, kalcium och fettlösliga vitaminer som A- och D-vitamin. Som om det inte var “nog” med alla denna grymma information så inehåller de även 8 essentionella aminosyror. 

B.la HÄR kan ni hitta det kokosmjöl som jag använder.

A6095-14_1

Att använda kokosmjöl är ett enkelt sätt till att få i sig mer protein och fibrer. Tillsätt kokosmjöl i en smoothie, i gröten eller din mugcake den blir underbart len och krämig. Om du bakar med kokosmjöl som bas får du även underbara bakverk. Kokosmjöl kan upp till en viss mängd ersätta vanligt mjöl vid bakning, men eftersom det suger mycket vätska behövs även andra mjölsorter och bara en liten del kokosmjöl. Jag googlade precis lite på recept och är hur pepp som helst på att testa något som kokospannkakor eller kokosvåfflor i helgen. Självklart kommer ni isånafall få ta del av receptet. :D 
Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats