HÄLSA ? |

Annons

HÄLSA ?

Måndag 26 Januari

Imorse var jag hos en dietist. Nej, jag har inte anorexi eller liknande ätstörning. Men att besöka en dietist och faktiskt prata ren hälsa var något som jag ville göra. Hon fick mig att tänka, tänka riktigt mycket. Jag började se saker från nya perspektiv. Vad är hälsa egentligen? På Instagram postar tusentals tjejer i så unga åldrar som 14 år bilder på deras kvarg, kyckling, broccoli och kalorisnåla “rena” mål. Att träna 6 gånger i veckan är en självklarhet och den där vilodagen är ju ren plåga. Jag har själv varit blind av den. Fitnessvärlden. Konstant tänkande om att jag måste se ut på ett annat sätt. Det som vi mest pratade om i förmiddags var hur det nästan blivit en lista. “Det här är ohälsosamt och det kan jag absolut inte äta.” De simpla sakerna som bröd, helt vanlig pasta, potatismos, köttbullar, VANLIGA PANNKAKOR, lasagne, ja ni vet, “svennemat” som alltid var så självklart när man växte upp! Blev man överviktig av den? Nej absolut inte. Jag vill inte leva ett liv där min hälsa ska ta flera timmars tankar i huvudet varje dag. Att vara hälsosam kan inte betyda det. Att äta mig mätt av ALL mat, träna för att det är kul och kunna ha tid över för en massvis av olika intressen. Inte bara mat. Inte bara träning. Jag gjorde även en utrensning av ett tiotals Instagram konton och är SÅ redo att sluta jämföra min kropp och min mat med andra. Jag är jag och jag är bra som jag är.

21:34

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats